Empanadas van zoete aardappel
40 min bereidingstijd - 2 uur wachten/stoven + afkoelen
25-30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Snijd het vlees in stukken en bestrooi met zout en peper. Bak ze in 5 minuten aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan.
- Bak in het bakvet de ui en de paprika 4 minuten. Voeg de wijn, de bouillon en de tijm toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag. Doe het vlees terug in de pan en stoof met de deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
- Haal het vlees uit de pan en verdeel in stukjes. Laat intussen het stoofvocht flink inkoken. Doe het vlees met de zoete aardappelblokjes terug in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Laat de deegplakjes bij kamertemperatuur ontdooien. Snijd, als het deeg nog stevig en niet helemaal ontdooid is, uit elk plakje een zo groot mogelijke cirkel; dat gaat het makkelijkst langs een erop omgekeerd schoteltje of schaaltje.
- Schep een beetje vulling in het midden van de deegrondjes, vouw het deeg dubbel en knijp de randen met een mooi golfrandje dicht of druk ze dicht met een vork.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de empanadas op de bakplaat. Bestrijk ze dun met ei (veeg geknoeid ei weg, dat verbrandt snel).
- Bak de empanadas in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Leg ze op een schaal en serveer warm of op kamertemperatuur.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 180 kcal
- 7 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 20 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen